JAPOŃSKA SAŁATKA Z OGÓRKÓW JAK MIZERIA - PRZEPIS


SKŁADNIKI:
- 4 ogórki
- 1/2 łyżki soli
- 1/2 łyżki octu ryżowego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżeczki oleju sezamowego
- 2 łyzki białego cukru
- 1/2 łyżki czarnego sezamu

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Pokrój ogórki w plasterki bardzo cienko. Umieść je w dużej misce i posól to pozwoli odejść wodzie.
2. Po 10 minutach odlej wodę z ogórków i delikatnie wyciśnij nadmiar wody w rękach.
3. W małej misce wymieszaj ocet ryżowy, sos sojowy, sezam i cukier, aż do jego rozpuszczenia.
4. Wlej zawartość małej miseczki do ogórków i dokładnie wymieszaj.
5. Można podawać z frytkami, makronem i ryżem.

Komentarze