YAKISOBA 焼きそば - PRZEPIS


SKŁADNIKI:
- 2 paczki makaronu do ramen
- 200g cienko pokrojonej wieprzowiny
- 2 jajka
- 1 szklanka posiekanej kapusty
- 1 szklanka fasoli mung
- 1 szklanka posiekanych grzybów shimeji
- 1/4 filiżanki sosu yakisoba lub tonkatsu
- 2 łyżki marynowanego imbiru
- 1 szklanka dymki
- 2 łyżki suszonych płatków bonito

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Rozgrzać odrobinę oliwy na patelni i wbić jajka wraz z mięsem. Cały czas mieszać.
2. Następnie dodać kapustę, grzyby i fasolę. Po usmażeniu odstawić na bok.
3. Utotować makaron i odcedzić z wody.
4. Polać sosem i posypać pozostałymi składnikami po czym dokładnie wymieszać całość.

P.S. Podawać można z dodatkowymi skłądnikami jak np. papryka czy por.

Komentarze